PERSBERICHT

19 juni 2007

Persbericht

Gerard Harmes moet Hannekemaaierstocht voor steun Basisziekenhuis Moet staken vanwege scheenbeenblessure

250 kilometer- afgelegd van Freren-Schapen naar Soest


Helaas heeft Gerard Harmes zijn wandeltocht moeten staken vanwege een blessure aan zijn rechterscheenbeen. Door overbelasting is een pees ontstoken. Volgend seizoen zal hij opnieuw een poging wagen. Van Freren in Duitsland tot en met Soest is ruim 250 km afgelegd. Tot aan Schiedam moest nog 100 km afgelegd worden. Één doel is in elk geval gelukt. In ruime mate financiële steun voor Stichting en actiecomité 'Basisziekenhuis Moet' is al flink wat geld binnen. Bij de eerste actie in het centrum van Alphen werd al ruim € 250 opgehaald. In Duitsland tijdens de reünie Hermes-Harmes werd kwam er spontaan € 70 binnen. Daarna en per mail zijn nog vele toezeggingen gedaan. Het bedrag zal de € 500 overschrijden.

In de eerste week verliep de wandeltocht zonder haperingen. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni liep zijn zus mee, Ria de Graaf-Harmes, van Neuenhaus (Duitsland) via Ootmarsum naar Oldenzaal. In de tweede week kwam ineens pijn aan het rechterscheenbeen. Met wat masseren en zalf leek het probleem beheersbaar. De pijn keerde echter terug. Deventer werd nog bereikt. Na consultatie van een bevriende huisarts Anneke de Bres begreep Gerard dat hij zijn been overbelast had. Dit betekende rust houden, maar ja er waren afspraken. Haar man Hans de Bres meelopend bood nog uitkomst door Gerard een stuk te laten fietsen. Gisteren liep Gerard 20 km. Eerst in Putten en Nijkerk, 's middags in Soest met zijn kinderen Denny en Linda.
Als Gerard donderdag 21 juni blessure vrij is loopt hij van de rotonde naar de Meije (Zwammerdam) tot in het Alphense stadhuis waar hij wethouder M. H. du Chatinier een aanmoedigingsbrief zal overhandigen (17.30 u). Via de Kortsteekterweg langs de Oude Rijn komt hij Alphen a/d Rijn binnenwandelen waar vrienden, oud-kamerlid Fenna Vergeer-Mudde en bestuursleden van het actiecomité hem zullen vergezellen.
Het tekort aan kilometers zal in de nabije toekomst gecompenseerd worden door alsnog dat deel van gemiste traject af te leggen.

Volgend voorjaar zal hij een nieuwe poging wagen dat 350 km lange traject in aaneensluitend af te leggen.

Voor meer informatie bel:
Gerard Harmes, tel. 0172 444085 of 06-12210329

Stichting Basisziekenhuis Moet

basisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl