PERSBERICHT

13 september 2007

Persbericht

Ontvangst Gerard Harmes 15 september 13.00 u door Schiedamse wethouder Yorick Haan bij spoorwegovergang Kandelaarweg


Op maandag 10 september heeft Gerard Harmes zijn 350 kilometer lange Hannekemaaierstocht van Freren-Schapen naar Schiedam weer opgepakt.
Zaterdag aanstaande 15 september 13.00 verwacht hij bij de spoorwegovergang Kandelaarweg (Schiedam, Kethel Kerkbuurt) aan te komen. Daar staat wethouder Yorick Haan klaar om hem op te vangen. Gezamenlijk zullen ze dan naar het Schiedamse stadhuis lopen waar om 13.30 u enige ceremoniële handelingen plaats zullen vinden.

De afgelopen dagen liep Gerard van Soest-zuid via het bloeiende heideveld de Stulp, Lage Vuursche naar Hollandsche Rading. Eens de grens van strijd tussen de graven van Holland en het bisdom Utrecht. Gevolg was het rechte Tienhovense Kanaal waar nu de natuur met trilveen weer een kans krijgt. Dit prachtige natuurgebied herbergt nu al vele eendensoorten en ik zag watersnippen en tapuiten. Ten oosten van Breukelen ga je door een echte grens heen wat je als een buitengewone brede barrièrreband (5 x) kunt beschouwen. Via het water de Heicop naar het idyllische plattelandsdorp Kockengen waar een zilverreiger midden in het weiland stond. Daarna door naar Harmelen dat grote landerijen kent. Woensdag langs de Leidsche Rijn naar Woerden met besloten boomgaarden en karakteristieke boerderijen. Vervolgens via Oude Rijn naar Bodegraven en op de trein gestapt. (Dit stuk was op 21 juni gelopen). Morgen gaat de tocht naar Waddinxveen-zuid langs de Gouwe en wordt er overnacht bij nicht Anne Gerts, vrijdag naar Bergschenhoek via Zevenhuizen en langs de Rottemeren. De laatste dag op zaterdag wandelt Gerard via Rodenrijscheweg en het kanaal de Zweth het Rijn-Schiekanaal over naar de Kandelaarweg.

De sponsoropbrengst voor de kas is de € 1100 gepasseerd. Naast het doel zijn familiegeschiedenis te begrijpen wil Gerard ook de aandacht voor het Alphens ziekenhuis levend houden. Gerard vraagt zijn tocht voor 1 cent per kilometer te sponsoren. Met dat geld kunnen nieuwe acties betaald worden. De directie van Rijnland heeft in 2006 de 7 x 24 uurs-zorg toegezegd, maar niet de EHBO of spoedeisende hulp. Daarom zal de komende jaren actie nodig blijven.
Sinds 1994 onderzoekt Gerard intensief de wortels van zijn voorouders. Rond 1825 ging betovergrootvader Gerhard Heinrich Hermes alias Hendrik als Hanneke- of grasmaaier van uit Schapen lopend naar Holland. Samen met zijn oudere broer Johan en zus Engel.

Voor meer informatie bel:
Gerard Harmes, tel. 0172 444085 of 06-12210329

Stichting Basisziekenhuis Moet

basisziekenhuismoet.web-log.nl Giro: 9151418 www.basisziekenhuismoet.nl

weblog: http://basisziekenhuismoet.web-log.nl/basisziekenhuis_moet/