VERSLAG

Vragen bij gesprek aan directie Rijnland op vrijdag 12 oktober 2001 met het comitť 'Basisziekenhuis moet' door Cor Pols, Frans de Vilder en Gerard Harmes.

vragen aan directie Rijnland van Gerard Harmes:
  1. Zijn er registratiecijfers van doorgestuurde patiŽnten spoedeisende hulp van uit Alphense regio naar Leiderdorp Rijnlandziekenhuis?
  2. Is er registratie doorgestuurde patiŽnten spoedeisende hulp van Leiderdorp naar het LUMC en/of het andere Leidse Diaconessenhuis?
  3. Is er zicht op de hoeveelheid patiŽnten wat te lang onderweg is met de ambulance? Zo ja, waaraan ziet u dat?
  4. In hoeverre wil de directie van het Rijnlandziekenhuis meewerken aan de komst van een spoedeisende hulpvestiging in Alphen ad Rijn?
  5. Wil de directie van het Rijnlandziekenhuis meewerken aan het forum in november over de spoedeisende hulp in Alphen ad Rijn?
  6. Hoe kan de inzet van een eventuele shuttle voor de patiŽnten het best benut worden? Welke ideeŽn heeft de directie?
vragen aan directie Rijnland van Frans de Vilder:
  1. Is het toekomstige specialisme 'spoedeisende hulp' niet een optie voor de toekomst, als oplossing voor het personeelsprobleem, ook in financiŽle zin? Opleiding hiervoor schijnt op dit moment mogelijk te zijn aan de Groninger Universiteit.
  2. Heeft het gemeentebestuur Łberhaupt nog enige invloed of kunnen we deze instantie verder buiten beschouwing laten en onze activiteiten beter richten op het ministerie of de gezondheidszorg zelf?
  3. Bestaat er geen misverstand over de begrippen ' volwaardig ziekenhuis' en 'spoedeisende hulp' ? Proberen bestuurders niet, deze 'spoedeisende hulp' onderuit te halen door de te hoge kosten van een 'volwaardig ziekenhuis' uit te diepen?
  4. Kan spoedeisende hulp niet op een of andere manier gekoppeld worden aan de huisartsenpool in de polikliniek? Het gaat tenslotte om het doel, niet om ons gelijk.